Cum să iți faci calculatorul sau laptopul mai rapid cu maximum 100 de lei

Cum sa iti „întineresti” calculatorul sau laptopul vechi maximum 100 de lei

În acest scurt articol o să vă dau o idee cum să vă faceți mai rapid sistemul cu maxim 100 de lei.

Poate ai un Calculator / Laptop mai vechi cumparat acum cațiva ani care a început să se miște greoi si ca unitate de stocare pentru sistemul de operare are un Hard Disk depășit care nu mai face față iar sistemul a început să fie lent rezultând timpi de așteptare mai mari la deschiderea unei aplicații sau a sistemului.

Tot ce aveți nevoie în cazul în care aveti un HDD ( Hard Disk) ca disc de sistem este inlocuirea acestuia cu un SSD deoarece SSD-ul are viteze mai mari de scriere si de citire care o să ajută sistemul dumneavoastră față de un HDD vechi care nu se mai misca ca in prima zi. Singurul dezavantaj in urma scimbări HDD-ului vechi cu un SSD este că va trebui să reistalați sistemul de operare si să vă faceți backup la fisierele importante.

După ce ați achizitionat un SSD trebuie să desfaceți capacul laptopului sau calculatorului și să scoateți cablul Sata si cel de alimentare din Hard Disk și să le băgați in SSD, în caz că doriți să păstrați vechiul Hard Disk pentru stocare asigurațivă că mai aveti un cablu Sata si slot liber pe placa de baza dar și un cablu de alimentare din sursă liber. După ce ați montat noul SSD va trebui să băgati un stick bootabil de minim 16 GB cu windows 10/11 de preferat ca acesta să fi fost făcut inainte să instalați noua unitate de stocare urmând procesul de instalare al sistemului de operare. După acest proces probabil o să observați o rapiditate mai mare a sistemului la deschiderea aplicatilor si a lui in sine.

Recomandare scurta SSD-uri sub 100 lei: Adata SU650, Silicon Power A55 GoodRam CX400 etc
PS: Dacă aveți buget peste 100 de lei puteți alege un model cu o capacitate mai mare

O altă recomandare ar fi adaugarea unei plăcuțe de ram in plus care nu intră in acest Articol

Dacă acest tutorial va fost util nu uitați să il distribuiți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *