Cum să formatezi un stick USB care are Windows pe acesta (Kingston, Sandisk, Adata, ETC.)

Dăca ai observat cand faci un stick bootabil cu Windows 10/11 acesta este formatat in formatul „Fat 32” si are capacitatea de 32 de GB chiar dacă Stick-ul dumneavoastră are 64 de GB. Ca să il aduceți inapoi la capacitatea sa de dinainte trebuie să urmați cațiva pași de formatare, să incepem!

  1. În primul rând tastati in bara de căutare „Create and format hard disk partition” și o deschideți

2. După ce ați urmat pasul de mai sus, căutați stick-ul si dați click dreapta pe partea cu albastru în cazul meu ESD-USB (E) și apăsați format (puteți lasă numele)

3. Acum apăsam dinou click dreapta pe ESD-USB și dați delete volume, după operațiune ar trebui să arate așa:

4. Acuma dați click dreapta pe 57.30GB Unallocated (in cazul meu) și apăsați prima opțiune New Simple Volume și o să vi se deschidă fereastra de mai jos si apăsați NEXT

6. Dupa ce ați dat next o să aveți randuri unu cu capacitatea maxima, unul cu cea minima si in ultima puneți ce capacitate doriți din stick automat o sa fie cea de sus adica capacitatea maximă și dați NEXT

7. Acum selectați prima optiune și alegeți ce literă doriți de ex: U și dați next

8. Acum alegeți a doua opțiune si formatați in ce format doriți eu vă recomand NTFS apoi la „Allocation Unit” size puteți lăsa pe Default iar la „Volume Label” scrieți ce nume doriți să aiba Unitatea de stocare de ex Sandisk 64GB și apășați next iar apoi FINISH.

După ce ați urmat toți pași stick-ul va arăta așa in This PC fiind gata de utilizare normala.

Dacă acest tutorial a fost util atunci eu mi-am făcut treaba, dacă doriți puteți distribui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *